Introduktion. Om Izaak Walton Klubben. Fremtidige møder. Tidligere møder. Lidt om Izaak Walton. The Complete Angler. Klubbens egne udgivelser. Optagelse i klubben. Links. Fiskeopskrifter.
Siden opdateret den
02.01.2019

Kontakt Izaak Walton Klubben

FISKEKREBINETTE M/ KAPERSSAUCE.            2 COUVERT.
300 g. Lys sejfilet
60 g. Sandwichbrød
ca. ½ dl. Piskefløde
1 stk. Æg
Salt og peber fra mølle

Ca. 25 g. Smør, usaltet

¼ l. Veloute
1 stk. Æggeblomme
Kapersfond
10 g. Kapers
ca. 15 g. Smør, usaltet

Hvide kartofler
Kødet befries for evt. ben og lign. Hakkes med en stor kniv.
Sandwichbrød uden skorpe blødgøres i fløden og smuldres i kødet.
Ægget blandes i kødet og røres forsigtigt sammen.
Stilles på køl i ca. 15 min.
Smages til med s og p. Hvis farsen er for fast blandes der lidt mere fløde i.
Farsen deles i fire portioner, formes ovale og steges i smør.

Velouteen legeres med æggeblommen, koges forsigtigt igennem.
Smages til med lidt kapersfond, salt og peber.
Monteres med smør og tilsættes hele kaperes ved anretningen.

Serveres med kogte hvide kartofler.
LAKSESOUFFLE M/ URTER OG HVIDVINSSAUCE.     2 COUVERT.
125 g. Laksekød
1 stk. Æggehvide
ca. 1 dl. Piskefløde
Dild
Salt og peber fra mølle


100 g. Gulerod
50 g. Persillerod
50 g. Porre
ca. 20 g. Smør, usaltet

1 stk. Skalotteløg
10 g. Smør, usaltet
1 dl. Hvidvin
1 dl. Fiskefond
2 dl. Piskefløde
Salt og peber fra mølle

Butterdej
Æggeblomme.
Laksekødet skæres i små stykker og blendes sej med salt.
Æggehviden tilsættes og blendes til fast masse.
Piskefløden blendes i så konsistens en passer.
Den hakkede dild vendes i og farsen smages til.
Kommes i smurte aluforme og bages i ovnen i vandbad i ca. 15-20 min. ved 160 grader.

Urterne skæres i julienne og dampes i smør

Løget skæres i fine tern og dampes klar i smør.
Indkoges med vinen til det halve.
Fiskefond og piskefløde tilsættes og koges til passende konsistens.
Smages til med salt og peber.

Butterdejen udrulles i ½ cm. tykkelse og udskæres til snitter eller fleorons, pensles med lidt æggeblomme og bages i ovnen i ca. 20 min. ved 200 grader.