Denne side omtaler effekter eller genstande med relation med Izaak Walton og “Den Fuldkomne Fisker”. Siden skal betragtes som et frirum hvor kun fantasien sætter grænser.

Har du noget, som du synes fortjener at komme på siden? Så kontakt kas@izaakwaltonklubben.dk

Izaak Walton medalje

Medaljen er udgivet af den kendte engelske bogbinder Thomas Gosden (1780-1843), som indsatte den i indbindinger af bogen i 1824. Medaljen er præget af Edward Avern. som har udført flere medaljearbejder.

Medaljen er udført i kobber, men nogle kilder angiver, at metallet er bronze. På bagsiden er motivet en lystfisker som står og læner sig op af et monoment for Izaak Walton med angivelse af hans fødsels- og dødsår.

Medaljen findes i flere udgaver. Blandt andet en med Charles Cotton på bagsiden.

Miniature udgave af The Compleat Angler

Meget lille udgave af The Compleat Angler. Ønsker man sig en udgave af Waltons bog i et mere “lommevenligt” format så er det også muligt. Fotoet viser en ældre smuk indbundet udgave af bogen i normal størrelse. Bogen ovenpå har et format på 25 x 28 mm.

Bogen kan købes hos Dateman Books der har specialiseret sig i miniature udgaver af bøger og aviser.

Bog som kun delvis har titlen til fælles med Waltons

Compleat Tangler er skrevet af Norman Thelwell. En engelsk humorist og illustrator der mest er kendt for sine tegninger af små piger på fede ponyer samt golfspillere. I 1967 udgav han “Thelwell´s Compleat Tangler”, der på dansk kom til at hedde “Den Fuldkomne Fusker”. Bogen er humoristisk gennemgang af lystfiskere, hvor de spiddes på en kærlig måde. Thelwell var selv lystfisker, så han havde forudsætningerne for at skrive bogen. Selv forsiden på bogen er ændret, så de de ellers bistre udseende fisk har smil på læben. Den danske oversættelse stod Knud Meister for. Han er nok bedst kendt som forfatter til de berømte “Jan bøger” (for drenge) og “Puk bøger” (for piger) som udkom i 50´erne og 60´erne.

Det er værd at bemærke, at der i titlen benyttes den gamle engelske stavemåde Compleat og ikke den nyere complete.

Izaak Waltons egen portvin.

En af de største producenter af portvin, Robertson, producerede fra omkring 1960 og cirka 20 år frem en Izaak Walton Port. I Danmark blev den importeret af det gamle og velanskrevne vinfirma Erik Andersen. Ejeren, Erik Andersen, var selv en flittig lystfisker, så mon ikke det også har spillet ind? I maj 1939 fangede han en gedde på 12,50 kg i Store Donse Dam. Se billedet ved at klikke på Erik Andersen.

Firmaet havde mange annoncer i Sportsfiskeren med følgende tekst: “Når man vender hjem. Fangststolt er det en nydelse at skænke en bredfuldt glas med IZAAK WALTON PORT op.. Denne skønne rødbrune Tawny Port, der i mindst 20 år har udviklet sig på fad. Netop den vin sætter dagens oplevelser i relief. den ælde kvalitet er værdig til at bære navnet på den mand, der skrev bøgernes bog om vor hobby!

Skindet bedrager ikke.

Som de fleste ved, udgav Lystfiskeriforeningen Izaak Waltons “Den Fuldkomne Fisker” midt under den tyske besættelse af Danmark i 1943. I mangel på materialer eksperimenterede man, hvorfor også bogbinderne måtte bruge fantasien. Denne udgave af bogen er indbundet i skind fra fladfisk, og som det tydeligt fremgår af fotoet, er resultatet rigtigt flot stadig mange år efter.

Klik på billedet og se bogen i stort format.

Walton øl

Selvfølgelig har Izaak Walton sin egen øl. I Staffordshire findes et lille bryggeri, som brygger øl i Waltons navn. Den findes både som porter og IPA. Kommer man på de kanter i det midtenegelske var det måske en idé at slå et smut forbi og smage på “sagerne”.

Bryggeriet har en hjemmeside, hvor man i ro og mag kan studere “varene” inden ganen læskes.

Tryk HER for at komme ind på siden