Her på siden er samlet et udpluk af både små og store “bøffer” i forbindelse med udgivelser af “Den Fuldkomne Fisker”. Det er derfor overskriften hedder: “Hvordan kunne det ske?”.

Gad vide!

Gad`s Forlag udgav i 1992 en nydelig lille sag, der ligner den oprindelige udgave af den danske oversættelse til forveksling, men en fejl, som også går igen på titelbladet skæmmer. Spørgsmålet er hvordan man ved en fotografisk kopiering kan ikke kan stave Izaak Waltons navn rigtigt?

Det kan gøres bedre!

I en udgave fra fra 2017 har forlaget Lindhard & Ringhof fuldstændigt glemt Charles Cotton. Han nævnes ikke på forsiden eller titelbladet, men er dog opført på siden der indleder anden del, som han jo rent faktisk har skrevet.

Forsiden har en eller anden med indsigt i lystfiskeri forsøgt at illustrere. Problemet er bare at kroge med øjer var fuldstædigt ukendt i 1600 årene. Prikken over “i`et” er en plastspole med line. Gad vide hvad Walton havde sagt?

Sidst, men ikke mindst har man på bagsiden anført at Walton er født i 1594. Det er rettelig 1593. Det er vist gået lidt for stærkt. En udgave der har det bedst med at gå i glemmebogen.