Walton bliver man aldrig færdig med!

I en nyligt opdateret og udgivet bibliografi af Michael Glenn Thomas er antallet af udgaver af ”Den Fuldkomne Fisker” på alle sprog nået op på 2.755, og der tælles stadig.

Den Fuldkomne Fisker eller på engelsk The Compleat Angler er oversat til utallige sprog. Både russisk, kinesisk og japansk, hvor der  alene er kendskab til 27 forskellige udgaver. I den nyeste bibliografi 2 kendte medlemmer af Izaak Walton Klubben ydet bidrag, idet både Heinz Gerhard og Jes Foss, med deres kendskab til Walton og hans bog har delt deres enorme viden med forfatteren.

Det er dog næppe det sidste vi hører om udgivelser på det ene eller andet sprog. Mange udgivelser foregår i det stille uden større opmærksomhed, og først år efter, bliver udgaven registreret. Som redaktøren af Classic Angling, Keith Elliott, skrev i maj nummeret: ”It´s now up to 2755 volumes and counting”. Nej! –  Walton bliver man aldrig færdig med.

Styrelsen har sørget for indkøb af et eksemplar af bogen. Den medbringes på et af de førstkommende møder, så medlemmerne kan se de nyeste oplysninger om seneste kendte udgivelser.